Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Grafikai kiállítás

2010.10.10
Aktuális

Grafikai kiállítás a göteborgi városi könyvtár kiállítótermében

 

2010. október 16. grafikai kiállítás nyílik a göteborgi városi könyvtárban.  A résztvevők olyan grafikusművészek, akik a KKV Göteborg műhelyébe vannak betagosodva. Munkáikat itt készítik. A csoport AMAZING GRAPHICS néven rendez kiállításokat. Jelenleg 12 résztvevője van, magamat is beleértve. A kiállítás plakátját szintén saját magam terveztem.

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

 

Áljon itt Nigel Ford grafikus rövid ismertetője:

Csodálatos grafika a neve ennek a vándorló grafikai kiállításnak, amely a göteborgi Városi Könyvtárba érkezik, október 16. szombaton. A kiállítás október 21. megtekinthető. A grafikus művészek akik bemutatkoznak 12-en vannak. A művészek Collektive workshop (KKV) tagjai
Göteborgban. Ez a harmadik alkalom, hogy „ A csodálatos grafika” megjelenik ebben az évben. Az első alkalommal ez év februárjában Jönköpingben, a második alkalommal Marstrandon volt júliusban. Maria Campbell írta ezt a Jönköping-Posten-ben az atomerős kiállításról: "A göteborgi grafikus művészek, akik most feltöltik a falakat, a ház díszei. A galéria azt mutatja, hogy vannak más módszerek, és más kifejezési formák ... Tényleg izgalmas, eltérő, sőt kívánatos. És inspiráló a saját kreativitás! "
A grafika, mint művészeti forma több, mint kétezer éves, és a jelenleg számos technológiára terjed ki. A hagyományos művészetek, három fő grafikai technikát ismernek: a magas nyomást, mélynyomást, (litográfia és szitanyomás) síknyomást. Ez magában foglal mindent, fekete-fehér vonalas képeket és fotó gravírozást, a színes képeket és monotípiákat. De még a legújabb technológiák is elérhetővé váltak, mint amillyen a compugraphy és Giclee.